MUUTOSKUVAKISA


Paras Hahmodieetti muutoskuva Wanted!  Kolme parasta muutoskuvien toteuttajaa saavat käteistä Suomalaisen koulutuksen harrastamisesta ja tukemisesta! Osallistumisaika päättyy 30.4.2023. Tsemppiä kisaan!  

Kilpailu on päättynyt! Onnea elämänmuutoksen tehneille!

Rahapalkinnot:

1 sija. Hannele Oja (1000€)

2 sija. Asta Mäki (500€)

3 sija. Krista Mikkonen (500€)

SÄÄNNÖT:

Osallistujan tulee olla hahmodieetti verkkokoulutuksen läpikäynyt WauSensein asiakas. 

Osallistuja lähettää ennen ja jälkeen kuvat WauSensein sähköpostiin.

Kuvassa tulee lukea hahmodieetti (joko paperilapulla, tai muulla saman asian ilmentävällä tavalla).

Kuvassa saa olla vaatteet päällä. Kuvassa saa olla vähissä vaatteissa, tai omaa kehitystä parhaalla tavalla ilmentävässä asussa. Kuvassa ei saa olla täysin alasti, tai muutoin lainvastaisesti.

Ennen ja jälkeen kuvissa tulee ilmetä muutos, jonka olet saanut hahmodieetillä. Se voi näkyä energian lisääntymisenä, vitaliteettina, terveyden parantumisena, hyvinvoinnin lisääntymisenä ja painon putoamisena.

Kuvissa saa käyttää luovuutta, ja muutos saa näkyä! Kuvassa saat korostaa omaa muutostavoitettasi. Kuvaa ei julkaista.

Lähetä kuvat viimeistään 30.4.2023

Voittajat julkaistaan 14.5.2023 (Äitienpävänä) 

OSALLISTUMISOHJEET:

Lähetä ennen ja jälkeen kuvat WauSenseille sähköpostiin 30.4.2023


wausensei@gmail.com


Voittosumma on voittajalle veronalaista ansiotuloa. Voittaja ilmoittaa WauSenseille tarvittavat tiedot voiton maksuun. WauSensei ilmoittaa tiedot kirjanpitoonsa ja verottajalle. 

KISA PÄÄTTYY 30.4.2023. ONNEA KISAAN! 💖

-----------------

Kirja-arvostelu kilpailu

Kirja-arvostelu Wanted!


Parhaalle kirja-arvostelulle myönnetään 1000e Stipendi käteisenä, Suomalaisen kulttuurin harrastamisesta ja tukemisesta! Osallistumisaika päättyy 1.6.2022.


Kilpailu on päättynyt!


Kiitos kaikille osallistujille! Voittajan valinta oli jopa raastavaa, koska vastausten taso oli niin timanttinen! Jopa puolet vastauksista oli potentiaalisia voittajia. Arvostelut olivat mietittyjä, syvällisiä ja hauskojakin. Tulokulmia oli niin oppimisen, läsnäolon, mediasisällön, yhteiskunnan kuin henkisyyden kautta. Oli älyllistä analyysia, vakuuttavaa tieteellistä pohdintaa ja oivallisesti havaittuja yksityiskohtia. Oli myös hauska huomata, että arvostelijat olivat itsekin erilaisin hahmoin liikkeellä. Kiitos siitä! Voittajaksi valitussa tekstissä kirjan ydinsanoma oli ymmärretty ja kiteytetty hyvin. Voiton varmisti tekstin viimeinen ja parahin lause, joka sulatti tuomarin sydämen.🥰

WauSensei on esimerkki siitä kuinka parasta lapsille suunnattua taidetta voi arvostaa isokin ihminen, ja toivottavasti tämä teos saa kaiken ansaitsemansa rakkauden yleisöltä.

Onneksi olkoon arvostelunumero 6 -Pietari.V.

WauSensei 1 on saatavilla myös Prisman, Suomalaisen- ja Kansallisen kirjakaupan verkkokaupoista, ja myymälöihin

Kilpailuun osallistuneet arvostelut:

Kirja-arvostelu 1 - Ma

Lastenkirjaksi melko vaikeaselkoista tekstiä. Pysyäkseen hahmoesittelyjen perässä, tulisi lapsen olla hieman isompi, ehkä 5v, että jaksaisi keskittyä. Itse sadut ovat lyhyitä, mistä itse tykkäsin! Jotenkin ihana kirja! Suosittelen! -Ma

Kirja-arvostelu 2 - So

Erilaiset,suloiset,jännittävät,mystiset hahmot tulkitsevat ihmisiä älykkäällä tavalla Fantastisessa ,uudessa lastenkirjassa taianomaisen mystisesti! Fiktiivisesti - So

Kirja-arvostelu 3 - Sha.Ed.

Kirja-arvostelu WauSensei 1. Aluksi kiitokset Tanskulle mielenkiintoisesta kirjasta ja kaikkea hyvää elämässäsi! Ensimmäiseksi kiinnitin huomioni laadukkaaseen kirjaan ja materiaaliin, kirjahan oli tehty Suomessa. Hahmot ovat oikein hauskoja. Erilaisia luonteita löytyy, kuin sukulaisista konsanaan. :oD Kirja, ja ennen kaikkea hahmot pitää lukea useaan kertaan. Oli todella mielenkiintoinen ryhmittely ihmismielestä, ja jopa toimiva, ja vielä lastenkirjaksi! 5/5 -Sha.Ed.

Kirja-arvostelu 4 -Ris.Ka.

- Erilainen
- Kekseliäs
- Hyvin kuvitettu
- Mietitty
- Lapsekas
- Iloinen
- Surullinen
- Suomalainen
- Lämmin
- Hiottu
- Pohtiva
- Uskaltava
- Suositeltava

Kirja-arvostelu 5 - JAR

Kirja WauSensei on yhdellä sanalla Wau Wau Wau ja Wau. Siitä tulee WauFiilis. WauFactorya oli koko ideassa, juonessa ja toteutuksessa. Hahmot ovat ihan Wau. Ja lukijalle tulee uusia ajatuksia samaa vauhtia kuin ehtii kirjaa lukea. Kaikessa outoudessaan nerokas! Bujaaa!


Kirja-arvostelu 6 - Pietari V

WauSensei on erinomainen ja omalaatuinen katsaus ihmisluontoon ja itsensä ja muiden ymmärtämiseen, painettuna lapsille sopivaan muotoon. Hahmoesittelyt tarjoavat todenmukaisen ja samaistuttavan katsauksen ihmismielen eri osa-alueisiin ja toimintatapoihin. Saduissa heijastuu hahmokaavan hahmojen välinen dynamiikka ja kuinka sydänsielun tasapaino säilytetään. Kirja on myös fyysisesti laadukas ja täten tulee säilymään myös tuleville sukupolville, WauSensei on esimerkki siitä kuinka parasta lapsille suunnattua taidetta voi arvostaa isokin ihminen, ja toivottavasti tämä teos saa kaiken ansaitsemansa rakkauden yleisöltä. 

Kirja-arvostelu 7 - Sini.M.

Wausensei vei mukanaan maailmaan, joka auttoi ymmärtämään ihmisluonteemme syvältä sen juurista saakka. Kirja avaa erinomaisesti sitä, miksi teemme asioita ja mitä eri asioita sydän tahtoo. Kirjassa nämä tavallisesti hankalat käsitteet ovat helposti ymmärrettäviä, koska ne ovat kytketty leikkisiin ja sympaattisiin hahmoihin. Tämä tekee kirjasta sopivan kaikenikäisille. Lisäksi kirja on mielenkiintoista luettavaa myös vanhemmille ja lapsille yhdessä, koska molemmat löytävät joka kerta jotakin uutta ja jännittävää. Kirjaa voidaan siis pitää jopa keinona yhdistää ja laajentaa lapsen ja vanhemman ajatusmaailmoja. Koko Wausensein maailma on uskomaton ja mukaansatempaava, sekä kerta kaikkiaan ajatuksia herättävä. Myös laaja mediasisältö aiheeseen liittyen avartaa Wausensein maailmaa ja tekee siitä helposti lähestyttävämmän. Hahmotesti helpottaa etenkin lapsia ymmärtämään mihin he itse sijoittuvat Wausensein maailmassa, joka helpottaa oman paikkansa löytämistä ympäröivästä yhteiskunnasta. Kerta kaikkiaan ihastuttava kirja, jota suosittelen etenkin vanhemmille jotka haluavat luoda läheisemmän ja syvemmän suhteen lastensa kanssa, sekä oppia kenties itsekin jotain uutta itsestään. 

Kirja-arvostelu 8 - Anne.B.

Kirja herätti ajatuksia siitä, millaista kirjallisuutta on tottunut lukemaan lapsille. Ensimmäiseksi nousi läsnäolon tärkeys. Laskeutua lapsen kanssa hetkeen ilman odotuksia lukutuokiosta tai kirjasta. Tiedostamatta äänikirjat ja valmiiksi pureskeltu lastenkirjallisuus on vienyt minua kauemmaksi siitä lukuhetken läsnäolon tärkeydestä. Tätä kirjaa ei ole pureskeltu valmiiksi. Kirjaa on hyvä myös lukea ison kirjasinkoon vuoksi. Kirjan vahvuudeksi nousi se, että se ei pyri vastakkainasetteluun tai supersankari asetelmaan, vaan että ihan jokainen kirjanhahmo tuo jotain omaa erityistä piirretään tarinoihin. Samaistuttavia piirteitä oli jokaisessa hahmossa. Erityisen koskettava tarina oli "metsänhaltijasta irti päästäminen". Miten hyvältä tuntui, että löytyi aikuiselle apuväline, jolla voi tukea lasta emotionaalisesti päästämään irti lempeästi ja tehdä luopumisesta kaunis tapahtuma. Erityisesti kuusivuotiaille ajankohtainen aihe, esikouluun siirtymisen tueksi.

Kirja-arvostelu 9 - Amandula (english)

So, this was an experience all right. As a physical item this book is a hefty chonk. Embossed logo, "glowing" serif typeface and a muted colour scheme on the cover do feel a bit unusual for a kid's book. Nothing too strange, yet. The book is printed in Finland, that at least is commendable. Pages are thick and print quality is adequate.

Foreword is the key in trying to get a grasp on this book.
I can see the value in a personal therapeutic project. The harshest words are "I wanted to find an answer to why I cannot be loved". That alone sets the tone of the book. So, we the readers get a look inside someone's way of thinking. But do we really understand what we are seeing?

Naming conventions of things are interesting. WauSensei seems to come from wau, "wow" in Finnish and "sensei", a Japanese word for teacher. Every WauSensei has a name starting with W. Somehow Elan is an exception to this rule. HymSensei names are even more random.

We get to hear why Waus and Hyms are like they are. It's not nature but nurture, they are just raised differently as an experiment. Who were the ones who raised them? Why should we take this unethical treatment as a given? After all that, why are Waus getting more cred than the Hyms? Waus are mentioned in the books name, Hyms are not. They seem to be collectively called HymSenseis, and they are implied to be as important as WauSenseis. I almost feel bad for them.

Every Sensei has their description, a short list of features. WauSenseis give their 100%, nobody knows what percentage HymSenseis are at. Junta is the only one with additional three bullet points in their description. Those really feel like a non sequitur, impossible to decipher. Like a dadaist poem.

Art style is naive, Paint-like. I wouldn't have liked this style as a kid. Nowadays, I can manage. I understand the illustrations better when I know they are author made.

So we have a pair of hippos, crows, foxes, kangaroos and polar bears. Every animalesque Wau or Hym sports a healthy mane. It differentiates them from normal animals and adds a dash of colour to the otherwise grey design. Personally I would have enjoyed a more diverse colour scheme in our main characters.
What about the stories then? There were three. "Spike in the Heart Soul" was a trippy tale with the air-filled uterine shaped heart construct. The heart was half empty (so, half full?) because Nogrow shenanigans and that was a cause for worry. Everything was fine in the end.

"Bouncher's great cleaning" was about too much stuff. There was an incident with a "light butterfly" (light-emitting, not opposite of heavy). "Caged bagging" ensued. That reminded me of decluttering techniques. They would be kinda nice to use with kids and real toys, but somehow I think we are not talking about those now.
"Letting the Forest Elf go" is about ending a relationship with a Wood Elf. Again, it's Nogrow getting page time. There was a recipe for a pie on pg48 that mentioned "prank cone". Too bad we learn what a prank cone is on the pg50.

In the foreword the author is using words like "polished", "compile", "summarized form". They keep saying this book holds the whole humanity. So even the starting point is very ambitious. And this is exactly what we are getting. The book feels like delving into someone's notes of something they deem very important. Too concise, too personal. Of course, it's possible to relate to some bits of it, but there's no way of knowing what the author really intended to say. Indeed, they offer lectures explaining the esoteric mindset of the book and the character map. That's not really what I'm looking for when picking something to read, for myself or any kids I know.

Still, maybe I've just found a future cult classic.

Kirja-arvostelu 10 - Tuomas.K.

Wausensein universaalista rakkautta Toivottava sanoma yltää niin henkisesti kuin konkreettisesti valottamaan ihmismielen ja sydämen moninaisia tyyppejä: Meitä kaikkia rakastetaan yhtä samalla mitalla!
Perheen pienemmät varmasti arvostavat leikkimielistä ja hellää piirrostyyliä, mutta miksei myös aikuisetkin. Wausensein ehdottoman kaunein anti sen sanoman lisäksi, onkin sen helppolukuisuus kuvien kera. Sielusta oppimisesta on tehty hauskaa erinäisten hahmojen kautta!
Kaikkiaan wausensei onnistuu kiteyttämään jotain toisenlaista ihmisen sielullisesta olemuksesta ja varmasti samalla rikkoo myös monia ennakkoluuloja. Suosittelen kaikille henkisyydestä ja sen opettamisesta kiinnostuneille ihmisille!